Какво означава понятието “предприемачество”?

Предприемачество означава създаването на бизнес, който може да бъде измерен и генерира печалба.

Въпреки това, като основна дефиниция за предприемачество, тя е малко ограничаваща. По-модерната дефиниция за предприемачеството включва и разбирането, че чрез новия вид бизнес се разрешава някакъв проблем. Такъв пример може да бъде инициирането на социална промяна, създаване на иновативен продукт или представяне на ново, променящо живота решение.

Това, което дефиницията за предприемачество не ни казва, е, че предприемачеството е това, което хората правят, за да вземат кариерата си и мечтите си в ръцете си по свой избор. Става дума за изграждане на начин на живот по Вашите собствени условия, разбирания и нужди. Няма шефове, няма графици.

Предприемачите са в състояние да направят първата стъпка към превръщането на света в по-добро място за всеки в нея.

Смисълът на предприемачеството включва предприемачът, който предприема действия, за да направи промяна в света. Дали стартиращите предприемачи решават проблема, с който много хора се борят всеки ден, или обединяват хората по начин, който никой не е прилагал преди, или изграждат нещо революционно, което напредва в обществото, всички те имат едно общо нещо: действието.

Какви хора са предприемачите?

Предприемачът е човек, който създава бизнес с цел печалба.

Тази дефиниция на предприемача може да бъде малко неясна, но по основателна причина. Предприемач може да бъде човек, който създава своя първи онлайн магазин докато работи с трудов договор при своя работодател или пък лице на свободна практика, което едва започва със своя бизнес.

Предприемач е някой, който започва с нещо странично и на вид малко, което обаче в крайна сметка може да създаде постоянен и устойчив бизнес със служители. Същото се отнася и за свободна практика. Ако се фокусирате върху създаването на печеливш бизнес, вие отговаряте на определението на предприемача.

Значението на предприемача обаче включва много повече от това да бъдеш бизнес или създател на работа. Предприемачите са едни от най-мощните трансформатори в света. От Елон Мъск, изпращащ хора до Марс, до Бил Гейтс и Стив Джобс, които правят компютрите част от всяко домакинство, предприемачите си представят света по различен начин.

И дефиницията на предприемача рядко говори за огромното въздействие, което предприемачите имат върху света.

Предприемачите виждат възможности и решения, при които средностатистическият човек вижда само досада и проблеми.

Разбирането на това какво е предприемач може да помогне на повече хора да осъзнаят стойността, която те допринасят за света.